Tuesday, June 18, 2013

KL Febuari bahagian tiga akhir.

Tuesday, June 18, 2013 |

24TH Febuari Ahad.
    jam 6:00 pagi, aku dah pun terjaga dari tidur. hari ini, tibalah masanya untuk balik. Aku pun terus pergi mandi dan bersiap yang sewajarnya. Radio siaran Hitz.fm masih lagi berbunyi.

Jam 6:30 pagi, Eu Khoon pun pergi mandi. Ini diikuti oleh aku pada kira-kira lebih kurang jam 7:00 pagi. Semasa aku mandi, Eu Khoon sedang sibuk berbual dengan seorang rakan lama kami dari Johor Bahru iaitu Suhaily kamarudin. Agak panjang lebar juga perbualan mereka tu.

Selepas mandi, pada kira-kira lebih kurang jam 8:00 pagi, sementara menunggu waktu pergi naik teksi ke stesen bas Jalan Duta, aku sempat lagi tengok siri anime di tv3.

jam 8:30 pagi, bertolaklah dengan teksi ke stesen bas jalan Duta sambil ditemani oleh Eu Khoon kerana dia pun dah nak balik rumah.

Apabila sampai di stesen bas Jalan Duta, aku dibawa oleh pemandu teksi ke tempat duduk menunggu bas. Dan kemudian, pemandu teksi itu pun berlalu pergi.

Lebih kurang jam 9:30 pagi, bas pun tiba. Aku dibawa pergi menaiki bas oleh seorang pemuda. "Bolehkah"? Dia bertanya. "Boleh'. "Dah biasa dah". Aku menjawab.

Kini, aku sudah berada di atas bas. Ha, semasa datang, pemandu bas pasang lagu-lagu klasik. Ni masa balik pulak, pemandu bas pasang lagu-lagu tahun 90-an. Dia pasang CD ni. Dek kerana terlalu penat, aku pun tidurlah atas bas.

Lebih kurang jam 2:00 petang, bas pun tibalah di stesen Sungai Nibung. Selama lima minit aku menunggu kawan aku. Aku sampai di rumah pada kira-kira lebih kurang jam 2:30 petang.

Habis.Related Posts0 comments:

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog