Sunday, October 28, 2012

Zhana, ke mana kau pergi?

Sunday, October 28, 2012 |

Sudah empat ke lima tahun lebih Zhana menghilangkan diri. Ke mana kau menghilang ya Zhana? Zhana menghilang, tanpa sebarang khabar berita. Tanpa meninggalkan sebarang jejak. masih kuingat, kuhantarkan surat padanya di tempat kerjanya dan dia membaca. Terima kasih kepada sahabat yang menolong ku.

Dan selepas beberapa ketika, Zhana pun menghilang. ke mana kau menghilang Zhana? Kuharapkan pada suatu hari nanti, kau akan menjelmakan diri kau. Kuharapkan pada ketika itu, kau tampil dengan wajah dan semangat yang baru. Kau tampil dengan penuh bergaya dan penuh ciri-ciri seorang wanita melayu. Kuharapkan, Zhana pada ketika itu, adalah Zhana yang penuh kesopan-santunan dan bukanlah seperti Zhana yang dahulu.

Zhana, kudoakan kau berbahagia di samping keluarga. Semoga kau tabah menghadapi liku-liku hidup yang penuh pancaroba ini. Sentiasalah mengingati tuhan. Jangan tinggal solat.

Teringat aku pada Zhana bilamana aku mendengar lagu Ahli Fikir Dia Datang. lagu lama yang Ahli Fikir buat rrap. Apabila terdengar sahaja lagu tersebut, tiba-tiba, wajah Zhana muncul di hadapanku.

jagalah dirimu baik-baik Zhana. Kuharapkan suatu hari nanti, suaramu akan muncul kembali di corong-corong radio.Related Posts0 comments:

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog