Sunday, October 28, 2012

Rezeki di tangannya jua

Sunday, October 28, 2012 |
Orang kata, rezeki di tangan tuhan. Tuhan lebih tahu tentang rezeki hambanya itu.
 
Inilah alkisahnya detik-detik terakhir aku di tempat kerjaku. Kini, aku sedang menghitung hari-hari terakhirku di tempat kerja. Selepas ini, di manakah pula rezekiku? Adakah rezekiku ini masih di negeri kelahiranku iaitu Penang? Dok penang, pekena nasi kandak, kankah bagoih? Atau, adakah aku akan mengembara ke daerah lain untuk mencari rezeki sesuap nasi? Semua itu, hanya tuhan yang maha esa yang mengetahuinya.
 
Sejak kisah detik-detik terakhir aku di tempat kerjaku aku hebahkan di facebook, telah banyak cadangan yang kuperolehi. jawapannya, biarlah aku yang menjawab di dalam hati. Aku tidak boleh memberi sebarang komen oleh kerana sebab-sebab tertentu. Ini kerana, aku takut benda yang aku berikan jawapan nanti, akan melantun balik padaku. Jika ini yang berlaku, siapa nak jawab?
 
Kilang tempat kerjaku sudah pun memulakan operasi pemindahannya sedikit demi sedikit bermula 1ST Oktober yang lalu. Dan pada Sabtu, 27TH Oktober, kesemua penghawa dingin telah dibuka.
 
31ST Oktober, merupakan talian hayat terakhir buatku dan dua warga oku yang lain. Manakala pada 1ST November, maka tamatlah talian hayat bagi kami warga oku di kilang tersebut.


Related Posts0 comments:

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog