Friday, June 19, 2015

TELEY MAB no. 586

Friday, June 19, 2015 |

TELEY MAB no. 586

 

Selasa, 16hb Jun 2015

 

No. tel: 03-22722687

 

Salam sejahtera,

 

Terdapat 3 pengumuman baharu dan 1 pengumuman lama,

 

Pengumuman 1: Perkhidmatan-perkhidmatan perpustakaan.

 

Sebuah CCTV baharu boleh didapati bagi para pengguna low vision di perpustakaan ini. Lain-lain perkhidmatan adalah seperti photostat, imbasan, emboss, binding dan laminate. Sila hubungi kakitangan yang berada di kaunter perpustakaan untuk bantuan.

 

Pengumumuman 2: Terkini GST.

 

Orang-orang buta yang mahu membeli barang-barang dari kedai jualan, mesti membawa bersama satu salinan photostat Kad OKU untuk pengecualian GST bagi kali pertama. Anda tidak perlu membawa salinan photostat kad tersebut bagi kunjungan berulang kali ke kedai tersebut.

 

Pengumuman 3: Biskut Raya.

 

Empat jenis Biskut Raya boleh didapati: Coklat Chip dengan Walnut, Melting Moments, Coffee Kisses dan English Shortbread. Setiap botol berharga RM22.00. Tetapi anda boleh mendapatkan 2 botol pada harga RM40.00. Sila hubungi Zuraidah di samb. 154.

 

Announcement 4:  Battle of the bands.

 

MAB dengan kerjasama PETRONITA akan menganjurkan battle of the bands pada hari Sabtu 12hb September. Semua orang buta dijemput untuk mengambil bahagian. Yuran sebanyak RM50.00 bagi setiap band. Borang permohonan boleh didapati di meja resepsi dan tarikh tutup adalah pada 10hb Ogos. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Fairuz di samb 136.

 

 

 

Thank you,

 

Regards,

Mr. Godfrey Ooi

TELEY MAB no. 586

 

Tuesday, 16th June 2015

 

Tel. no. 03-22722687

 

Hello friends,

 

There are 3 new and 1 old announcements,

 

Announcement 1: Library services.

 

A new CCTV is available for low vision library users. Other services available are photo stating, scanning, embossing, binding and lamination. Please contact the counter staffs for assistance.

 

Announcement 2: GST update.

 

Blind persons wanting to buy any items from the sales shop must bring along the Photostat copy of the OKU card for GST exemption for the first time. You don’t need to bring the Photostat copy for sub sequent visit to the shop.

 

Announcement 3: Raya Cookies.

 

Four types of Raya Cookies are available: Chocolate Chip with Walnut, Melting moments, Coffee Kisses and English Shortbread. Each bottle costs RM22.00. But you can get 2 bottles for RM40.00. Please contact Zuraidah at ext. 154.

 

Announcement 4:  Battle of the bands.

 

MAB in conjunction with PETRONITA will be organizing the battle of the bands on Saturday, 12th September. All the blind are invited to take part. The fee is RM50.00 per band. Application forms are available at the reception desk and the closing date is on 10th August. For more info, please call Fairuz at ext. 136.

 

Thank you,

 

Regards,

Mr. Godfrey OoiRelated Posts0 comments:

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog