Thursday, December 8, 2016

TELEY MAB no. 664

Thursday, December 8, 2016 |

TELEY MAB no. 664
Selasa, 6 Disember 2016
No. tel. : 03-22722687

Salam sejahtera,

Terdapat 3 pengumuman baharu dan 2 pengumuman lama,

1.            Pelancaran Khidmat Rakaman Audio.

Kemunculan perkhidmatan rakaman audio telah dilancarkan pada hari Rabu, 30hb November di Pepustakaan H. T. Ong, MAB. Seramai 25 orang sukarelawan telah hadir. Majlis telah dirasmikan oleh Tan Sri Dato’ Seri M. Kayveas, Presiden MyPPP. Sekarang dengan kelengkapan yang lebih baik dan dengan bilik-bilik yang telah diperbaharui, buku-buku audio boleh dihasilkan untuk perpustakaan ini.

2.            Pertandingan Membaca NCBM.

Pertandingan telah diadakan pada hari Jumaat, 2hb Disember di Pejabat NCBM danpara pemenang bagi 4 kategori di sini adalah seperti berikut:-
1.            Kategory Junior Bahasa Melayu: Nur Syuhada Alias (Pertama), Kevin Makupi (Kedua) dan Kamilah Haramai (Ketiga).
2.            Bagi Kategori Senior Bahasa Melayu: Alfa Nur Aini Erman Effendi, Siti Nur Jannah Zamzuri and Fadzlin Hiezrie Abdul Rahman.
3.            Bagi Kategori Junior Bahasa Inggeris, para pemenangnya adalah: Teo Zhan Feng, Ang Lit Xuan and Kenzon Yeoh.
4.            Bagi Kategori Senior Bahasa Inggeris, para pemenang adalah: Chok Siew Lee, Wong Swee Foon and Laxme Preyalatha.
Tahniah!

3.            Kursus Imej Kebersihan dan Professional bagi para Juru Urut.

Kursus ini akan diadakan pada hari Rabu, 21hb Disember di Ibu Pejabat SBM dari 9.00 pagi hingga 12.00 tengah hari. Sila berdaftar dengan Pn. Norfadhilah di 22746162.

4.            Nyanyian bersama Mandarin.

Sesi nyanyian bersama Mandarin seterusnya adalah pada Isnin, 12hb Disember (Maulidur Rasul), dari 10.00 pagi hingga 1.00 petang. Yuran RM2.00 sahaja. Sila berdaftar dengan En. Lai Kok Keong di 22742576.

5.            Perkhidmatan Bantuan Orang Buta.

Mana-mana OKU Penglihatan yang memerlukan bantuan atau jika anda tahu tentang seseorang OKU Penglihatan yang perlu dikunjungi, terutamanya yang baru sahaja menjadi buta, sila hubungi Pn. Manogayathri di samb. 297.

Thank you,
Regards,
Mr. Godfrey Ooi.
Ms. Roslina Mohamed.

TELEY MAB no. 664
Tuesday, 6th December 2016
Tel. No.: 03-22722687

Hello friends,

There are 3 new and 2 old announcements,

1.            Launching of the Audio Recording Service.

Revival of the Audio Recording service was launched on Wednesday, 30th November at The MAB H. T. Ong Library. 25 volunteers were in attendance. The function was officiated by Tan Sri Dato’ Seri M. Kayveas, President MyPPP. Now with better equipment and with rooms refurbished, new audio books can be produced for the library.

2.            NCBM Reading Competition.

The competition was held on Friday, 2nd Decemer at The NCBM Office and the winners for 4 categories here as follows:
1.            Malay Junior Category: Nur Syuhada Alias (First), Kevin Makupi (Second) and Kamilah Haramai (Third).
2.            For The Malay Senior Category: Alfa Nur Aini Erman Effendi, Siti Nur Jannah Zamzuri and Fadzlin Hiezrie Abdul Rahman.
3.            For the English Junior Category, there winners were: .  Teo Zhan Feng, Ang Lit Xuan and Kenzon Yeoh.
4.            For The Senior English Category, the winners were: Chok Siew Lee, Wong Swee Foon and Laxme Preyalatha
Congratulations!

3.            Hygene and Professional Image Course for Masseurs.

This will be on Wednesday, 21st December at The SBM HQ from 9.00 am to 12.00 noon. Please register with Pn. Norfadhilah at 22746162.

4.            Mandarin Sing Along.

The next Mandarin Sing Along Session will be on Monday, 12th December (Prophet Muhammad’s birthday), from 10.00 am to 1.00 pm. The fee is RM2.00 only. Please register with Mr. Lai Kok Keong at 22742576.

5.            Blind Assistance Service.

Any blind person requiring assistance or if you know of a blind person needing to be visited, especially those who has just become blind, please contact Mrs. Manogayathri at ext. 297.

Thank you,

Regards,
Mr. Godfrey Ooi.
Ms. Roslina Mohamed.Related Posts0 comments:

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog