Monday, July 19, 2010

Coretan buat Siti Huraizah.

Monday, July 19, 2010 |
Siti Huraizah, amat payah kita mahu orang memahami kita.  Amat payah kita hendak menangkis tuduhan yang tak berasas yang dilemparkan terhadap kita.  Semua ini, serba payah.  Oleh itu, bersabarlah.
 
Siti Huraizah, orang kata, Siti Huraizah gadis yang sombong.  Tapi bagiku, Siti Huraizah ialah seorang gadis yang lincah, periang dan serba aktif.  Siti Huraizah punya jiwa yang sentimental.  Siti Huraizah juga punya sekeping hati yang lembut, yang suka berterus-terang dan juga hati yang amat mudah terluka.  Itulah Siti Huraizah.
 
Orang kata, Siti Huraizah hanya suka berkawan dengan orang-orang yang sama taraf dengannya.  Tapi bagiku, Siti Huraizah tidaklah sebegitu rupa.  Siti Huraizah seorang yang jujur dan ikhlas dalam persahabatan.  Siti Huraizah suka berterus-terang.  Tetapi, Siti Huraizah suka berkias-kias.  Nasihatku kepada siti Huraizah, kalau nak terus-terang, boh pi sajalah.  pedulilah depa nak terasakah tak yang penting, hang nak habaq kat depa isi hati hang tu.
 
Siti Huraizah, usahlah peduli apa orang kata, usahlah terlalu memikir persepsi orang.  Yang pentingnya, kita tahu siapa kita.  Kita tahu apa yang kita buat.  Sentiasalah mengingati tuhan.  Mintaklah petunjuk dan hidayah darinya.


Related Posts1 comments:

Ija said...

Terima Kasih.... Ija dah terbaca.. orang yang memaki hamun tue sepatutnya menjadi pelindung Ija.. tapi sebaliknya... Terima Kasih kerana prihatin....ops!! it's that mee....

kot kot Siti Huraizah lain kaaa....

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog