Wednesday, November 17, 2010

Penang: Guan Eng Beli OKU Pulak

Wednesday, November 17, 2010 |

Penang: Guan Eng Beli OKU Pulak

Filed Under ( Republic sosialis Penang ) by pisau on 16.11.10

alt

Sebelum ini ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri memperbodohkan warga mas yang semua orang tahu dahulunya menimbulkan keraguan hasilnya.Kini dengan dasar populis sekali lagi Guan Eng bertindak untuk membeli warga OKU pula.
Bermodalkan RM8.30 sebulan, dasar populis yang merendah rendahkan OKU ini nilainya sama seperti membeli kertas tandas. Selepas ini akan kedengaran si ketua menteri berlidah biawak (bukti guan eng pembohong berlidah biawak klik sini) mendabik dada kononnya kerajaan negeri yang pertama di dunia yang membantu OKU bermodalkan RM8.30 sebulan.
Kemudian ketua menteri berlidah biawak mengunakan isu murahan ini untuk dijadikan modal ceramah dihadapan orang melayu kononnya dia begitu prihatin .
Amat berbeza sekali dengan bantuan yang di beri oleh kerajaan pusat yang jauh lebih tinggi seperti fakta yang didedahkan oleh MPP.
alt
OKU pula menjadi sasaran Guan Eng setelah melihat golongan warga mas sudah tahu tembelang beliau mahu meraih undi secara murahan. Akan ada juga dakwaan kononnya wang adalah hasil lebihan daripada atas menghapuskan rasuah walhal wang tersebut adalah surplus atau lebihan daripada bajet yang tidak dibelanjakan.
Kerajaan negeri yang tidak membelanjakan wang untuk pembangunan rakyat adalah kerajaan negeri yang pemalas,kerajaan yang dipilih oleh rakyat harus melaksanakan pembangunan dan pengurusan penyelengaraan contohnya perbaik jalan,landskap,mengutip sampah,lampu jalan dsb.
Pisau kata " dah ada golongan OKU yang buta perut lupa diri bila dapat bantuan Guan Eng"Related Posts1 comments:

maiyah said...

hurmmm.. kalo bab politik ni.. malas nk ckp byk

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog