Thursday, April 9, 2015

TELEY MAB NO. 577

Thursday, April 9, 2015 |

TELEY MAB NO. 577

 

Isnin, 6 April 2015

 

No. tel. 03-22722687

 

Salam sejahtera,

 

Terdapat 4 pengumuman baharu,

 

Pengumuman 1: Terkini tentang GST.

 

MAB sedang mendapatkan pengesahan daripada Kementerian Kewangan mengenai pengecualian GST bagi barangan yang dijual kepada orang buta, yang mana ia telahdikecualikan cukainya beberapa tahun lalu. Bagi mereka yang telah dikenakan bayaran cukai GST sejak 1 April, boleh menuntut bayaran balik. Kami memohon maaf bagi faktor ketidakselesaan ini. Sila hubungi Zuraidah di samb. 154.

 

Pengumuman 2: Eksekutif Jualan yang baharu.

 

Rebecca Sangiri telah menyertai MAB sebagai seorang Eksekutif Jualan pada bulan Mac 2015. Kami ingin mengucapkan selamat datang yang hangat ke MAB. Anda boleh hubungi beliau di samb.161.

 

Pengumuman 3: Pusat Pemulihan Lembah Kinta.

 

Loccitane sedang menaja pembangunan bilik-bilik darjah yang baharu untuk latihan pemulihan di Pusat Pemulihan Lembah Kinta  di Ipoh, Perak. PPOC mungkin akan menyerahkan sebahagian premis Lembah Kinta kepada MAB dalam masa tahun ini, selain tahun 2016. MAB akan segera mampu mengembangkan program pemulihan di Ipoh. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Liza Umi, Penolong Pengarah di samb. 203.

 

Pengumuman 4: Buku Braille Melayu terbaharu.

 

Tajuknya adalah Projek memikat suami oleh Hanina Abdullah dalam 7 jilid.

 

Terima kasih,

 

Ikhlas,

En. Godfrey Ooi.

TELEY MAB NO.577

 

Monday, 6th April 2015

 

Tel. no. 03-22722687

 

Hello friends,

 

There are 4 new announcements,

 

Announcement 1: GST update.

 

MAB is seeking clarification from the Ministry Of Finance regarding the GST exemptions for items sold to the blind, which have been tax exempted all these years. For those who have been charged GST tax purchases since 1st April, can clain the refund. We apologize for the inconvenience cause. Please call Zuraidah at ext. 154.

 

Announcement 2: New Sales Executive.

 

Rebecca Sangiri joined MAB as the new Sales Executive in March 2015. We like to bid her a warm welcome to MAB. You can contact her at the ext. 161.

 

Announcement 3: Kinta Valley Rehabilitation Centre.

 

Loccitane is sponsoring the setting up of a new classroom for the rehabilitation training at The Kinta Valley Rehabilitation Centre in Ipoh, Perak. PPOC may be handing over the part of the Kinta Valley premises to MAB sometime this year instead of 2016. MAB will soon be able to expand the rehabilitation program in Ipoh. For more info, please call Liza Umi, Assistant Director at ext. 203.

 

Announcement 4: New Malay Braille Book.

 

The title is Projek Memikat suami by Hanina Abdullah in 7 volumes.

 

Thank you,

 

Regards,

Mr. Godfrey Ooi.Related Posts0 comments:

Post a Comment

Statistik

Perhatian kepada pengunjung blog Suara Oku..

Blog ini adalah bertujuan untuk memberi informasi terkini dan memperjuangkan nasib Orang Kelainan Upaya(OKU) di Malaysia.

Justeru itu pihak blog memohon jasa baik pengunjung untuk menyumbang sebarang informasi berkenaan kempen,artikel dan apa sahaja yang melibatkan OKU.
Pihak blog juga ingin mengajak rakan-rakan di luar yang berminat untuk menulis mengenai OKU untuk menyertai kami terutamanya daripada golongan OKU sendiri.
Pihak blog juga amat menghargai sekiranya rakan-rakan membuat pautan blog ini di blog anda.

Sebarang pertanyaan dan cadangan silalah email pada :
suaraoku@gmail.com.
-Terima Kasih-

"Bukan Wang Yang Ku Pinta, Cuma Secebis Perhatian "

OKU'S Supporter Blogger

OKU'S Supporter Blogger

Pandangan Anda


ShoutMix chat widget

Followers

 
Copyright © Suara OKU | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog